Yurtdışındaki birçok üniversitede eğitim almak için ilk koşul, yabancı dil yeterliliğinizi belirleyen TOEFL, SAT, IELTS, TestDAF sınavlarından birinden belli oranda başarılı bir sonuç almış olmanızdır. Sizden istenilen sınav, eğitim göreceğiniz ülke ve okula göre farklılık gösterir.
Örneğin Almanyada eğitim alacak öğrencilerimiz TestDAF sınavında gereken başarı notunu kanıtlamak durumundadır. Amerika, Kanada, İngiltere veya Avustralyada eğitim alacak öğrencilerimiz ise TOEFL veya IELTS ile yeterli düzeyde ingilizceleri olduğunu kanıtlarlar.
Eğer yabancı dil düzeyiniz bu testlerden başarılı veya geçer puanlar alabilecek düzeyde değil ise yabancı dil eğitiminizi sizlere sunduğumuz Devamını Oku
Poseidon Yurtdışı Eğitim olarak Türk öğrencilerimiz için yurtdışı eğitim fırsatlarını kendilerine açıklamak, her bir öğrencimizin kişisel durumlarına uygun olan alternatifleri sunmak birinci hedefimizdir.
Yurtdışında eğitim görmek artık Türkiye'de vakıf üniversitelerinde eğitim görmek ile neredeyse aynı bütçelere hatta bazı ülkelerde daha ucuza denk gelmektedir. Makedonya, Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Kanada, İngiltere ve Devamını Oku
Almanya'da öğrenim gören yabancı (uluslararası) öğrencilerin birçok eyalette, sömestr tatillerinde, yasal olarak yılda 90 günlük çalışma hakkı bulunmaktadır. Kazançları da vergiden muaftır. Bu şekilde bir öğrenci iş bulduğu zaman yıllık masrafının büyük bir kısmını karşılayabilir. Ancak bunun için sömestr tatili başlamasına 2-3 ay kala çalışmak istedikleri firmalara veya eğitim gördükleri üniversitelerin öğrenci işlerine (Studentenwerk) iş başvurusunda bulunulması tavsiye edilir. Tatiller üniversitelerin çoğunda Şubat - Mart ve Ağustos - Eylül aylarını içermektedir. Bazı eyaletlerde öğrenciler, Çalışma Dairesine (Arbeitsamt) başvurmak kaydı ile haftalık 10-20 saat çalışma izni alabilirler.
Almanya’da lisans veya yüksek lisans mezunu olan her yabancı öğrenci, ekstra 1 yıl oturma izni alır. Bu süre zarfında iş bulabilir ve çalışabilir ve dilerse ülkede kalış süresini uzatabilir. Almanya kendi üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin, ülkede kalmaları ve yararlı işlerde görev almalarını teşvik eder. Öğrencilik esnasında haftada 10 veya 20 saat part-time çalışma izni verilir.
Bir yıllık çalışma izni süresince size iş sağlayacak ve 1 y..
Devamını Oku
Almanya'da üniversite eğitimine kabul edilmeniz için gereken temel şart oldukça basittir. Türkiye'deki Üniversite sınavında taban puanı geçip, Türkiye'de herhangi bir özel üniversite ya da 2 veya 4 yıllık bir eğitim kurumuna yerleşmiş olmak gerekir. ÖSYM yerleştirme belgenizde Almanya'da okumak istediğiniz bölüme yerleşmiş olmanız, Almanya'da eğitim görmeniz için yeterlidir. Sınav sonucunda yerleştirildiğiniz üniversite devlet üniversitesi ya da vakıf üniversitesi olabiir. KKTC üniversiteleri de bu kapsamda kabul görmektedir. Açıköğretim kabul edilmemektedir. Sınav sonucu 2 yıl süreyle geçerlidir ve bu süre zarfında başvuru yapılabilmektedir.
Almanya'da üniversite ve yüksek lisans eğitimleri, yabancı öğrenciler için de ÜCRETSİZDİR. Sadece bazı eyaletlerde bazı üniversitelerde, Türkiye'de ikinci öğrenim için uygulanan harç ücretleri olabilmektedir, bunlarda yıllık 100 - 300 Euro aralığındadır.
Almanya'da üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilerimiz ve aileleri için en çok merak konusu olan maddelerden bir tanesi de eğitim ve diğer masrafların ne kadar olacağıdır.
Almanya'da eğitim ücreti olmadığı için, öğrencilerimizin aylık konaklama, yemekler ve ulaşım giderlerini hesap edebilmeleri adına ortalama olarak aylık 600 Euro ile 800 Euro aralığında bir gider tablosu belirleyebilmekteyiz. Burdan hareketle, yıllık sağlık sigortası, bir kaç kere Türkiye'ye geliş gidiş uçak masraflarını da düşünürsek, bir öğrencinin 1 yıllık ortalama gideri yaklaşık 10,000 Euro olacaktır.
Bu giderler düşünüldüğü zaman, Türkiye'de bir devlet üniversitesinde ailesinden uzakta eğitim gören bir öğrencinin harcayacağı para ile Almanya'da harcayacağı giderler arasında her hangi bir fark olmadığı görülmektedir. Üstelik, Almanya'da öğrenim gören öğrencilerin haftada 20 saate kadar&nb..
Devamını Oku
Almanya'daki TÜM üniversitelerin ve yüksek öğrenim kurumlarının YÖK denkliği bulunmaktadır.
Yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından alınan diplomaların Türkiye’de geçerli olabilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak denklik belgesi verilmesi gerekmektedir. POSEIDON olarak, sizlerin ve ailelerinizin ileride uğrayabileceğiniz telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşmamanız için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesinde büyük fayda görüyoruz.
Yurtdışında eğitim almaya karar veren öğrenci ve velilerin ilk aklına gelen sorulardan bir tanesi “YÖK DENKLİĞİ VAR MI?” olur. YÖK denkliğiyle ilgili uygulamalara geçmeden önce, bu uygulamalarla ilgili genellikle karıştırılan iki önemli başlığı açıklamak isteriz.
1.YÖK tarafından tanınma
2.YÖK denkliği
Tanınma: Tanınma üniversiteler ile ilgili bir durumdur. Yurtdışında gideceğiniz ülke, üniversite, üniversitenin fiziki yapısı, kadro yapısı, eğitim uygulamaları vb kriterler incelenerek üniversitelerin ..
Devamını Oku
POSEIDON Yurtdışı Eğitim olarak, öğrencilerimizin başvuru işlemleri, vize süreçleri kadar, eğitim görecekleri şehir ve üniversitelerdeki konaklamaları konusunda da yardımcı olmaktayız.
Almanyada eğitim görecek öğrencilerimiz öncelikle Almanca Dil Eğitimi alacakları şehirde konaklamaları ayarlanmış olarak Almanya'ya giderler. Bu konaklamalar yine öğrencilerimizin isteği doğrultusunda, seçilen okulumuzun yurt, apart daire veya aile yanı konaklaması olacaktır.
Akademik Almanca eğitimlerini tamamlayan ve üniversitelerine geçen öğrencilerimiz, üniversite kampüsündeki yurtlardan faydalanabilirler. Bu imkanlar okullara, kampüslere ve yabancı öğrenciler için ayrılmış kontenjanlara göre değişir.
Takip eden yıllarda, pek çok öğrencimizin, üniversitelerine yakın bölgelerde tek başlarına veya ev arkadaşlarıyla kendi evlerine çıkma konusunda daha çok eğilim ve istekte olduklarını görmekteyiz.
..Almanya'da ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında sizlere sunulan yaklaşık 10,000 kadar program seçeneği bulunmaktadır.
Üniversite sayısının 100 ün üzerinde olduğu ve teknik ve mesleki eğitimlerin sunulduğu kurumların sayısının da yaklaşık 200 olduğu Almanya'da, ön lisans ve lisans eğitimleri de oldukça geniş alternatiflere sahiptir ve bugün itibariyle toplam öğrenci sayısı 2 milyon civarındadır. Bunların 300,000 kadarı yabancı öğrencidir.
POSEIDON olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki, ülkemizde veya dünyanın pek çok ülkesinde rastlanamayan pek çok bölüm dahil olmak üzere, Almanya'da okumak istediğiniz her bölümü okuyabilirsiniz.